Sabtu, 26 Mac 2011

SeBeLum dAn sElePas

sketsa 1
sebelum kawin

mamat : kenapa dengan U ni? muram je I tengok.. macam muke babon pun ade.. soh makan taknak.. soh
             minum taknak.. U ni da buang tebiat nak mampos ke?


minah : U ni.. ade ke cakap I yang hot bak siti sarah ni macam babon.. tak baik tau.. takde la.semalam I gi
            timbang.. berat I naik sekilo..


mamat : hah??? sekilo je pon.. berat ko tu da la lagi ringan dari beras



selepas kawin
mamat : Yang.. abang da balik ni.. lapar la.. Ayang masak ape ari ni?

minah : Ayang masak tomyam.. masak ikan gulai.. ayam masak merah.. pe lagi ek.. lupe la

mamat : yeke? Ayang jangan memain.. takde pon lauknye kat atas meje ni.. kang abang ceraikan kang baru
             tau

minah : ohhh.. lupe.. tadi Ayang lapar sangat.. tu yang Ayang abeskan semua lauk2 kat atas meje tu..

mamat : haaah??? sah kene kawin lagi satu ni





sketsa 2

sebelum kawin
minah : U.. ujung minggu ni U cuti kan? jom kite gi shopping nak tak?


mamat : aik?? bukan ke baru minggu lepas kita gi shopping.. duit I da abes da U keje kan..


minah : alaa.. make up I da abis da.. yela, I mestilah menjaga kecantikan I.. untuk sape lagi.. untuk U
            jugakan..

selepas kawin
mamat : minggu ni abang cuti.. Ayang taknak kuar gi shopping ke?


minah : barang kosmetik ayang yang 2 tahun lepas tu pun tak abes lagi.. membazir je kalo nak beli lagi.. lagi
            pun tarikh expired die lama lagi kan.. tunggu la die expired dulu


mamat : haaahh??? patutla kulit da berkedut.. bermadu la ko jawabnya



kenapa perlu macam tu kak oi???  sebelum kawin bukan main lagi melawa..da kawin semua melayut..lepas tu salahkan kami kawin satu lagi..

waktu mase time bercinta bukan main lagi..melawa habis..dengan shawlnya la..legging lagi..tu belum lagi termasuk celak yang macam firaun..kalo boleh nak pakai celak tu dari hujung mata tu sampai ke telinga..oooo...lupe..fesyen

celak firaun
.
.
.

korang punye celak
.
.
.
fesyen baru ni..jom follow!


dari gambar yang kat atas tu..apa yang aku boleh katakan ialah kaki perempuan sekarang hitam, betis hitam, tangan hitam, ketiak hitam, dan buah dada pun hitam..kesimpulannya, patut pon ramai je awek sekarang ni kapel dengan niger..

.
.
.

i da follow..u bile lagi?
.
.
.
bila belum jadi hak milik rasmi..die punya melawa kat bopren bukan main lagi..da macam model da aku tengok..tapi bila da jadi hak milik rasmi..da melayut pun buat tak tau je..bukan setakat melayut je..siap dengan berselulit dan berkedut seribu bahasa lagi..jijik3!

mana perginya barang kosmetik yang penuh sekotak tu? shawl da buat alas meje ke? selendang da buat alas kaki? kardingan da bagi tedi bear pakai?
kenapa da kawin jadi macam tu kak oi???

awek yang melayut, berkedut, dan tak sedar diri..

naseb baik awek aku pandai jaga diri..harap-harap awak tak jadi macam awek yang kat atas tu ye fauziah ghous..
~~~sayang awak ketat-ketat *ayat yang biasa digunakan oleh awek2 skrg ni




20 ulasan:

Hansyirah Takezur berkata...

yerp, dat's muslimah..
huh?

apasal laa fesyen2 camtu dinamakan fesyen muslimah? sebab pkai tudung? cam same je dgn yg free hair?

ni bukan cover aurat tp balut aurat..

wanacesh berkata...

kahkah3!!bravo la,,suka la post nh,,ada betul gk,,psl sketsa mknan tu,tpi yg kes make up tu husban kta pakai bedak sket2 je,,x pyh pkai celak firaun tu mmg x pakai pon dri dlu,,hihihi,,ko dah kawen ke?

tak nak plastik-plastik!

nik lan nik mat berkata...

balut aurat...huhuhu

1st time dengar

Alin berkata...

kelakar lah dialog. ckp lps je ye. hahaha. btw nice artikel :D

Amalia Izzati berkata...

ergghhh wat malu islam kot pakai mcm tuu. kene pndai plih kan? tak pasal2 mangsa fesyen :]

alaa laki jgn la garang sgt, hee.

cikmegipama berkata...

pehh..tak tgamak lak ase nk pakai legging gan tudung..
menganjing tudung baekk punye..

storyfromme berkata...

huhu..memang tak paham.sepatutnye lepas kawen la kene lawa-lawa supaya tak dimadukan.

cT cOmey berkata...

huhuhu... tepuk dada tnya selera.. ngee... kecantikkan si isteri hnya untuk si suami.. :) masa cople x yah ah cntek2 sgt, ckop tutup aurat. then, da kawin, nak cantek2 kat suami.. :P

Fauziah ghous berkata...

awak tak layak untuk saya.maaflah-P

nik lan nik mat berkata...

fauziah ghous...ko fake!

fauziah gaut berkata...

taknak terima kenyataan.
its okay....

Faiz Tapit berkata...

i fauziah sembelit...
i suke legging...
aww

wath berkata...

terbaekk!!! aku suke part pakaian tu. memang pn makin rmai pakai legging sekarang ni. konpius aku d watnye.

Anyyss Shuhaimi berkata...

like this entry...biar la org nak kata apa ble kite tak ikut trend ntah pape tuh..biar hipokrit asal ikut syariat..

diba berkata...

wah..fauziah gous comel!

Raihana Izzati berkata...

mencik tawu? butthurt kitewr awak letak2 gmbar kitewr.

kitewr unye asal la. xsuke tgk, pejam mata.

mencik.mencik.

*mengelap air mata dgn berhati-hati takut tercomot mekap

nik lan nik mat berkata...

hahaha....

Ular Lidi berkata...

tak cantek ke pakai celak cam firaun??
haha

Tanpa Nama berkata...

kalo awek ko pakai g2 ko kutuk cani la eh?

Onitsuka_hana berkata...

ayaaa hodohnya kaki berwarna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...