Selasa, 8 Mac 2011

StoP! beRheNti! JAngaN!



STOP!
aku kate berhenti..ko tak dengar ke?

ya
memang korang takkan dengar
aku tak nafikan
sebab korang cume membace je

secare realitinya
orang yang ade blog mestilah pandai membace
walaupun ade yang takde blog dan secare tak sengaje terbukak blog aku
secare logiknya korang mesti pandai membaca jugak
kalo ade jugak yang tak tau membace
aku nasihatkan korang gi la jumpe ayah pin
mungkin korang ade bela saka
tak mungkin orang yang tak reti membace pandai main internet
p/s: tolong jangan salah faham dengan penggunaan ayat "main internet"
jangan kuningkan otak anda ok

opss!
bukan ini topik aku untuk ari ni
yang kat atas tu cume mukadimah je
tapi still ade kene mengene

nak tau ape topik ari ni
meh kite review sket dengan tengok gambar2 kat bawah ni




 da hampir paham?
haaaa....
beselah kan kalo da bercinta
hati hancurlah
hati berkecailah
hati remuklah
dan macam2 lagi
tapi aku tetap selut lah kat dorang ni
sebab berjaye amek gambar hati sendiri yang da berlubang tu
kemudian pandai pulak guna adobe photoshop untuk mengaburi mate aku
tapi aku sebagai blogger yang pandai membaca aku takkan terpedaya ok
p/s: inilah yg dikatakan budaya sindir menyindir..letak tangan di bahu dan pandang ke atas

aku sebagai blogger
aku mestilah pandai membaca
so
aku cukup-cukup tak suke kalo ade orang yang putus cinta dan dihebah2kan dalam blog dorang
macam ayam bertelur riuh sekampung
kalo satu post aku boleh maafkan lagi
mungkin die nak luahkan perasaan die
 nanti tenang sket
agaknye la..

tapi yang aku cukup-cukup tak faham
ade tu dari post pertame sampai yang terbaru
tak abis-abis nangis
putus cinta
hati berkecai
jantung berlubang
tak lalu kencing
 berak tak lawas
dan macam-macam lagi
hadiuh..
aku sebagai blogger yang pandai membaca
mate aku saket bai baca post korang

so
nasihat aku sebagai blogger yang pandai membaca
bila korang putus cinta, bergaduh, bertumbuk,atau bertendang
tolong elakkan diri anda dari mendekati laptop, destop, atau netbook
kerana anda akan cenderung untuk membuat mate saya saket
p/s: knp semasa anda 'bermain' anda tak ceritakan ataupon videokan..
*sekali lagi budaya sindir menyindir..oh yeah!

27 ulasan:

Silent berkata...

haha.insane

Faiz Tapit berkata...

videokan!

cicihah umiko berkata...

huhuhuhuhu ^^

cicihah umiko berkata...

huhuhu ^^

Ai Ni.. berkata...

setuju ngan faiz...setuju je..walaupon tak phm mksd sbnr vidoekan..bia r!!nak stuju gak!!dah2..gi belajar!!=P

Hansyirah Takezur berkata...

hehe,.. biasala.. org macam2 ragam.. diorang kadang2 nak minta simpati la tu mne taw ada kalangan blogger nak berpacaran ngan dorang... haha..

1st time komen.. :)
best blog ni.. *thumbs up*

nik lan nik mat berkata...

hansyitake: sy da torai..xdpt pon ngorat...huhuhu

ai ni: jgn setuju...bhy!

cik ungu berkata...

malas nak ckp panjang.


aku vote kau!

putus cinta dan btau satu dunia!
bosan~
duh~

marketing berkata...

aku pun sama lah
RM 200 untuk blogwalking

bila blog bercerita berkata...

yg mne owg frust smpai berak xlawas 2 msti kentot pon xlepas kan...wakakakaka

cikAna berkata...

haha nice entri.. bagus2.. same la xsuke jugak.. mase hangat bercinta bukan main lagi,, huhu

nik lan nik mat berkata...

tu br bercinta...da kawin nnt mcm mane?

huhuhu...

boikot2

maSsAmAnisSiTizzAti berkata...

ngeh ngeh..haha..
bole la tapi untuk mlepaskan perasaan tak salah kan.. huhuuuu

nik lan nik mat berkata...

1 sude..byk2 bwt pe..bwt pnt jari menaip jek...huhuhu

wath berkata...

kadang2 tak leh tahan, tapi padahal tau je org tak ske pn nk bace. iye lah, cinte pn tak halal kan. sebab tu takyah post! hahahaha. bile tgok org tu lame tak post, paham2 sudeeeee

Mata Pena Fadz berkata...

die x ley trime kenyataan tuh...yg sep dok ulang putus cinta....
lgi ulang mkin la jdik
..lgi2 lau da 40 x sebut...x kew kun faya kun jadilah...

Faraa Cullen XD berkata...

yeahhhhh !
tbaekkk !
:P

unieMARKS :) berkata...

hee , terasa aih . tapi takpaa . im reborn ! hahaha

nik lan nik mat berkata...

hihihi...i'm sori

A.s.t.i.n.a berkata...

kenape dier nangesss??? siapa buatt??

Encik Amman berkata...

hehehe..weh awek ko nangis ko wat ek.. ish3..hehe

nik lan nik mat berkata...

tu gmbr dr encik google.. bkn awek saya

cikmegipama berkata...

yeahhh..sokongg!!!

atiEy_[azHa] berkata...

oyeah ! maknaksentap . haha

Az-Zahra Fauzee berkata...

oh yeah..
letak tangan ke bahu
dan berkate
"lain kali tulis la lagi pasal kisah cinta awak 2, saye suke sangaaaat bace"

nik lan nik mat berkata...

haha...
terbaekkk AZF!!!

Ular Lidi berkata...

pastinye mereka akan berkate
"sukati la blog aku.. ade aku kesah ko tls ape? takdekan? takdekan?????"
hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...