Sabtu, 2 Julai 2011

aPA sEbeNarnYa yAnG KitA nAk?

bercinta bertahun-tahun...putus
berkahwin bertahun-tahun...cerai
"
"
"
"
sebenarnya apa yang tak kene?
"
sebenarnya apa yang kurang?
"
sebenarnya apa yang kita nak?
"
"
"
adakah...
"
"
"
"
"
seorang gadis yang cantik menawan
berperwatakan ayu jelita
senyuman manis semanis madu
bicara lembut selembut bayu
"
tetapi
cukup ke semua tu?
"
"
"
atau
"
"
adakah
"
"
"
"
"
seorang gadis yang bertudung litup
yang pandai menjaga dirinya
baik perwatakan serta akhlaknya
"
"
sudah cukup ke semua tu?
"
"
atau
"
adakah
"
"
"
"
"
seorang gadis bijak dan berdikari
seorang yang mampu bersaing di arena global
intelek dan berkerjaya
serta berjaya dalam mencapai matlamat hidupnya
"
"
"
persoalannya
terjamin ke kebahagiaan?
"
"
"
ini kerana
kita sering lupa tentang sesuatu
sesuatu yang kita sering anggap akar
tunjang kepada diri setiap insan
yang harus dijaga dan dicuci senantiasa
sesuatu yang kita anggap kunci
dan
sesuatu itu
sesuatu yang kita panggil
"
"
"
"
"
hati
"
"
"
maka..jagalah ia
"
"

28 ulasan:

liyana berkata...

hmm..berfikir sejenak

cik aisha berkata...

kalau kesempurnaan yang dicari, sampai kiamat pun takkan jumpa.cinta vs hati....

Silent berkata...

amboi.........
kemain lagi

ZaTi NoWaT berkata...

bajet jiwang..hahaha

afiq berkata...

hati,kalu kotr hati..maka ape y nk dilakukan didunia akn dilakukan tnpa segan silu

Anon berkata...

Gambar2 awek mana kau cekup nie? ke nie sume gambar awek2 kau ek? hahha..

EZAN IDMA berkata...

yeah u r rite :)kemuliaan hati itu adalah segalanya

RedVixen berkata...

selalunya apa yang kita nak tu kita tak dapat... kadang2 kita cuba ubah orang untuk jadi apa yang kita nak... tu yang bercerai2 tu...

Faiz Tapit berkata...

woi, nak jiwang-jiwang pulak dah

tieykah berkata...

Manusia mahukan kepuasan.Kerana manusia itu bernafsu.

Silent berkata...

aku post dulu baru kau-

apa yang similarnya? taknampak pun....hahaha

Anyyss Shuhaimi berkata...

kalau jaga solat,yang lain pun terjaga.. :)

wanacesh berkata...

setuju sesangant!

jagalah hati jangan kau kotori,
jagalah hati,lentera hidup ini,,,

ZORA berkata...

tpuk dada..tanye selere...:)

girl@islam berkata...

aini paham..time kaseh...

Cik Ca'ah berkata...

tak payah nak tengok physical appearance sangat,lama lama kerepot jugak. kalau ada hati yang baik,takkan kerepot perangai orang tu

ieka berkata...

cewah,yg penting baek kowt..hee.

Ular Lidi berkata...

bro, lu da jumpe calon ker?

nik lan nik mat berkata...

gua pedulik ape..gua bkn knl lu pon

deeya berkata...

jiwang jugak lan nie yer .. soklan2 nie utk lelaki kan ?? haaa cejawab cejawab .. hahakz !

Yuyu Musa berkata...

terus rasa nak nyanyi lagu jagalah hati...

tak perlu memilih sangat.

Yusuf Tayyob berkata...

TerKesaN derr....~

Ct Aja berkata...

suka en3 ni...hi3

ILA HonEyBuNNy berkata...

itula..best entry neh..

ada benarnya..

kena tanya la sama hati..;-)

**::CIKNUURUL::** berkata...

jaga hati,.jangan sampai dia mati,..:)

♥Aien Najwa♥ berkata...

tnyer lah hati..=)
pemangkin mase depan & agame..

NuR 'aQiLaH berkata...

susah..

hati manusia senang berubah

*sigh*

sakura_sue berkata...

nak 1 kunci! hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...