Khamis, 9 Jun 2011

uNTuK sESAmA INSAN

hari ni aku nak balik kampung.. da lama tak jenguk orang tua aku.. tah apa kabo la dorang kat sana.. sambil tu dapat jugak tenangkan fikiran sebelum exam nanti.. sebelum balik ni, ingat nak update la sikit.. ok, aku nak tanya  ni, kalo korang balik kampung pernah tak terfikir nanti nak berhenti solat kat mana.. ke ko main redah je.. yang penting sampai.. jangan ler macam tu.. cuba tengok ni
*
*
*
*
*



*
*
*
so apa alasan korang lepas ni?
*
*
*
*
tu bagi yang dalam perjalanan
macam mana pulak yang bersukan?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
team bola malaysia kalo nak masuk wolrdcup
cuba la korang praktikkan macam dalam gambar tu ok
*
*
*
*
*
abang-abang askar pulak
kalo nak negara ni aman
solat jangan tinggal
mana tau dapat mati syahid nanti
syurga tempatnya
*
*
*
*
*
*
*
biar aku tanya lagi sekali
"apa alasan korang?"
ingat..solat tu tetap wajib walau macam mana pon keadaan kita pada masa tu
*
*
*

21 ulasan:

Daus berkata...

good

Silent berkata...

bagus rupanya lan ni....
sejuk limpa mak tengok...

cik azeya berkata...

kem salam mak kat kampung. eh?

hahaha.

solat tiang agame!
bagus betul dorang ni.

kat mane mane pon solat.

kalau kat malaysia jarang nampak bende2 camni.

-_-

Anyyss Shuhaimi berkata...

insaf seketika..huhu

vampire's lovex berkata...

betol ! betol,bnda wajib tu kalau jaga memang boleh jadi manusia power...

ZORA berkata...

wahhh,,terbaik la...

biapon di mana kita berada,,,yg suruhanNYA wajid dilakasanakan..

Elyana Ahmad ツ berkata...

betul betul.paling geram bila tengok org lelaki selamba je makan tapi tak pergi solat jumaat.tak pyh ckp kl,kelantan yg konon2 serambi mekah lah kan pun ramai yg xsolat jumaat.

deeya berkata...

solat itu wajib .. kat mane sekalipun mesti kena solat . Islam kan mudah .. brenti jer kat mane2 R & R , then boley je jama' . mane ade alasan utk tinggal solat =)

ZaTi NoWaT berkata...

arghhh!!tensen tgk org blik kg..
sekian=.=

EZAN IDMA berkata...

bangga

Yusuf Tayyob berkata...

Pergh.. terbaikk~

~~Ticer Wann~~ berkata...

solat tiang agama..tiada alasan untuk tidak bersolat...


Kenapa awak follow saya

raihana berkata...

=)

...Minah BluR... berkata...

bagus bagus bagus!
walaupun hidup seribu tahun kalau tak sembhyang apa gunanya

liya alia berkata...

betul tu.. smyg mana bole tinggal.. benda wajib tuhh

nadira shahid berkata...

hm, Islam tu kan mudah ;)

Semut Senyum berkata...

Subhanallah... moga2 hati kita menjadi terang... buka mata, buka minta..aminnn

Hanis Atikah berkata...

Wow.. alhamdulilah... the most great picture I ever see... subahanallah..!!!

Faiz Tapit berkata...

bapak ah, celah ketapi ke tu?

teciq berkata...

great! suke entry ni sngt9

kid berkata...

serius aku rasa nak nangis (blogwalking.)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...