Ahad, 29 Mei 2011

HaRi bEliA nEgAra

          Dulu cekgu aku cakap, pempuan paling banyak masuk neraka.. aku ingat aku boleh sah kan bile aku ada kat alam akhirat nanti.. rupa-rupanya malam tadi aku da dapat tengok da.. ok, ini intro aku untuk entri kali ni

          kita terus ke isinya pulak k.. semalam aku pergi putrajaya.. ade hari belia negara atau lebih dikenali sebagai hari sejuta belia.. mungkin aku yang ke sejuta satu kot.. kenapa aku bukan di antara yang sejuta ni? sebab bila aku sampai je kat sane aku nampak lautan manusia.. then, dari jauh lagi aku da dengar lagu k-pop dikumandangkan.. oooo..SuJu datang.. patut la ade lagu korea..

          sape SuJu ni? eleh..takkan taktau kot.. alaaa yang menari-nari , muka jambu2 tu.. bukan maharaja lawak.. alaaa taktau jugak ke? Super Junior la.. kenal?
       
          so aku terus la lalu kat sane.. ni first ime aku jejakkan kaki kat konsert.. betol.. aku tak tipu.. tapi aku rase aku lalu je.. ada la berhenti kejap.. dari tepi aku tengok ramai gadis2 yang da konker bahagian depan.. serius aku tak kecewa.. menyampah ada la.. mana taknya.. sampai2 je SuJu da abes nyanyi da.. pastu die mencarut la dalam bahasa masing2.. serius memang aku tak paham langsung.. tapi yang lagi aku tak paham kenapa tetiba je ade pempuan jerit2.. dorang paham ke? lepas tu salah sorang dari anggota SuJu tu pon torai cakap BM.. "apa khabar".. ada la dalam 10 20 kali dia ulang.. pon ade jugak yang menjerit.. lepas tu aku pon torai la cakap macam tu jugak.. tapi kenapa dorang buat taktau je.. pening2.. serius aku pening.. lepas tu SuJu tu cakap lagi.. tapi kali ni dalam BI (bukan bahasa indon).. "I feel hot today, but not bcoz of the weather.. bcoz I see so many hot ladies in front of me".. penipu!.. so terpekik terlolong la pempuan kat depan tu.. suara laki aku tak dengar pon.. kalo ade pon suara member2 aku menganjing.. tu yang aku tetiba teringat kata2 cekgu aku tu(kat intro).. lepas aku da meluat dengan awek2 kat sane, aku pon teruskan la perjalanan aku

          lepas aku bla je..SuJu ni tarik sorang awek naik atas pentas.. lepas tu die peluk.. bengang! tapi takpe.. kalo awek tu di peluk SuJu aku pulak digesel oleh awek hot.. mana taknye.. tengah sedap2 aku jalan, tetiba aku rasa lebih sedap.. lepas tu sedap je awek tu jalan tanpa toleh belakang mintak maap.. da la langgar aku.. tapi takpe.. aku suka.. tah2 die pon sedap jugak langgar aku.. aku ingat kat pasar malam je aku kene gesel.. rupa-rupanya kat sana pon kene jugak.. aku hot ke? hahaha (sila jangan jawab)

          lepas tu aku nampak konsert lagi.. tapi kali ni orangnya tak ramai.. kemah pon kecik je.. rupanya rabbani tengah perform.. kali ni aku tak dok tepi.. aku join.. sekejap lepas tu, tetiba je da abes.. tapi.. haaa... ade tapi tau.. huhu.. lepas tu die panggil semua rakan artis naik pentas.. mula2 aku ingat nak bla je.. baru nak bla.. aku nampak awek shawl naik pentas.. patah balik..haaa..patah balik.. huiiiiyooooo.. heliza tu.. then dorang nyanyi ramai2.. dalam diam rupa2nya heliza minat kat aku rupanya.. tengah nyanyi asek dok usha aku je.. aku pon ape lagi.. blushing2 la..wawawa.. pastu kitorang pon bergambar la.. psssttt, nak tau tak? heliza pakai one drop perfume.. huhuhu.. aku tau die saje je pakai shawl sebab die tau aku minat awek shawl

aku kaburkan gambar and mata aku sebab aku taknak orang URTV cari aku..  nanti bila kami da bersedia, kami bagitau la bila tarikhnya... so korang sabar k

           masa buat persembahan tu heliza ajak nyanyi same2.. ajaibnya, lagu yang aku taktau liriknya, secara tiba2 aku boleh nyanyi.. hahahaha.. tu la namanya cinta.. kan za kan? (nama manje die za..hahaha)

          next, aku jalan lagi.. kali ni aku pergi bahagian askar pulak.. sempat la main polis sentri dengan dorang.. tak caye.. nah.. tengok gambar ni



          untuk pengetahuan korang.. tangan aku tu, aku buat cam pistol and jam abang askar tu lebih kurang macam jam aku je.. sila abaikan mata aku k.. lepas lepak dengan abang2 askar ni, aku lepak dengan member2 aku plak sambil nak tunggu champion league kol 2.45.. aku tengok dengan PM Najib tu.. ending yang best.. syaitan merah kalah.. hahaha

27 ulasan:

Faiz Tapit berkata...

hak alah. kalau lisa takpe gok nak bangge

Ct Aja berkata...

uishh...bia betul...huhuhuhu

amir aizat berkata...

ceh za nme mnje,hahah

RedVixen berkata...

hahaha... aku pun pelik kenapalah orang minat sangat suju ni... adeesss...

nik lan nik mat berkata...

hoi pais tapit: lisa x pakai shawl..die tudung express

hoi redvixen: tp bg aku lagi pelik kalo ade awek yg x knl

rayne rawt rawt berkata...

kawan ade pergi sane ? kawan lah bukan saye pon . haha !

Noor Idayu binti Azmi berkata...

wah best gile <3

syudsyuda berkata...

"za" 2... si TAPIT sibuk dgn lisa, ko lak dgn za... bagus la 2...HAHAHAHA..

| gad1s s0ypans | berkata...

kelak0w awk nie nik lan.....

heee,mata di kaburkan bkn sbb tk0wt URTV cari.....
tp nak c0ver tk0wt klaw2 awek cari.....
ahakzxx,
c(:

nuruashia ♥ berkata...

SUJU jee tu..ahhaha..xbest3..

Isteri Encek Bard berkata...

eh cam ada jumpa masa heliza memnayanyi di hari belia tu

athirah berkata...

ayat jijik disitu

Anyyss Shuhaimi berkata...

heliza tu kakak aku. hang ne bley ada pape dgn kakak aku.. :p

eclipsesweet berkata...

e'eleh.. 'za'.. hahaha.. banyak laa...

pape pon, nice entry... kelakar laa.. :)

miss.Addin berkata...

hee seronok jumpa heliza ! jealous . HAHA :)

nik lan nik mat berkata...

anis: alaaa...blh la...blh la

eclips: klakar ker...malu la...muahaha

addin: nnt kite g jumpe sesame k

ZORA berkata...

mcm happenig ja..:P

syieda berkata...

suju saji.. cakap super junior sudah.. @_@.. syieda xtau ramai sgt yg wat entry pasai hari belia, tp pusing2 suju jugak dpt nama..


btw nice entry.. ^_^

Adynda Nurfarina berkata...

wahh die jumpa heliza laa.. nama manje dynda pun zaa jugak..;) dulu hari2 jumpa heliza mase tukar kelas kat ums..;)

Mira Zali berkata...

entri yang sgt2 menarik.. ^_^

cik azeya berkata...

hahaha. SUJU? bukan pilihan aku.

btw, kenape aku tak terjumpe kau mase dekat sane?

kalau tak mesti aku dah mintak sign. budak hot.

:)

Silent berkata...

heliza tu sebnnya aku...saje rahsiakn...

well aku terpaksa siot tak a pitcha dgn kau.huh (mengeluh)

heliza berkata...

memang pandai....
siap ade velogg gituwww..(aih.malula....)

Syuxer berkata...

hahaha kelakar ko ni..)

lisa surihani..itu aku minat..doakan dia berubah pakai tudung sampai mati heheh

suju tuh sape eh??nape girl minat sangat kat suju tuh?hensem sangat ke?

aCu berkata...

heliza pakai perfume? tu pun salah satu sebab perempuan masuk neraka tu. hurmmmm.

My Black and White berkata...

melepas..lan dh nk kawin ngn heliza..T_T

deeya berkata...

heliza pkai perfume kau bau ? dose dia b'tambah weyh .

kalau aku akan duduk umah jer pakai kaen batek baju kurung . kau suke tak ? bhahahaha !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...