Jumaat, 20 Januari 2012

SalAh TeTaP SalAh



ayat yang biasa dituturkan oleh remaja urban kita sekarang ni.."excuse me, at least I buat jahat depan-depan..tak macam U..HIPOKRIT!"

Hello~~~ kalo da buat jahat tu tetap tergolong dalam kategori jahat.. mana ade jahat yang baik.. kalo macam tu baik si pencuri tabung masjid tu mencuri time khatib tengah baca khutbah.. at least die mencuri depan-depan..kan?

tak kira la depan-depan ke sembunyi-sembunyi ke.. salah tetap salah.. rasuah berjuta-juta secara senyap-senyap, kalo terkantoi tetap kene penjara setahun.. berdemonstrasi secara terang-terangang tetap kena gantung pengajian setahun setengah.. so?

rakib dan atib tetap ade mencatat amalan kita seharian.. setiap saat tak kira tempat, mase dan waktu.. samada ade orang nampak ke tidak

satu lagi... udah-udah le berdoa dekat wall pesbuk.. "Ya Allah..kenapa la aku ni malas sangat nak belajar..jadikanlah aku seorang yang rajin ya Allah..amin ya rab"... last-last, dok mengomen, mengelike komen-komen yang orang lain post.. kesudahannya tak kemana..masa abes dengan mengomen

apa la salahnya amek air sembahyang.. bentang sejadah.. solat.. mintak doa sungguh-sungguh dengan Allah.. yang ko gi mintak dengan mark zukebek kat wall pesbuk tu buat pe.. die bantai gelak je pe yang ko post.. yela,  dia bukan paham pon pe yang ko tulis.. cuba kalo mintak dengan Allah.. Allah paham semua bahasa..

5 ulasan:

Tasha berkata...

kalau da salah xpyh nak excuse2 me..hehe

schaze zainn berkata...

ok buat jahat depan ko la #urban tak aku?haha

ZaTi NoWaT berkata...

kan..salah tetap salah.so ko mg bsalah dlm hal ni.

Anyyss Shuhaimi berkata...

#entry makan dalam

NJihe.am berkata...

Salam singgah. Elaklah daripada meluahkan perasaan di Facebook 'wall' sebab itu tabiat Yahudi. Orang Yahudi suka cakap seorang diri di tembok dinding apabila ada masalah. Sebagai orang Islam, Allah tempat terbaik untuk meluahkan perasaan seperti dalam Surah Alfatihah: Iyyaka na' budu waiyyaka nastai'nn. KepadaMu lah aku sembah dan kepadaMu lah kumohon pertolongan. fOLLOW sekali.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...