Sabtu, 29 Oktober 2011

HIdUP MeMAnG MacAM Ni La



da nama pun kehidupan, memang la macam ni.. kenapa masih nak merungut lagi?

macam la kita sorang yang dapat naseb macam tu.. cuba la luaskan sikit mata tu.. tengok dunia luar.. then, baru kita tahu apa itu kehidupan.. tak semua yang bernasib baik.. malah ada lagi yang lebih teruk nasib dia dari kita..

pilihan semua pada tangan kita.. samada nak kuatkan diri dan teruskan hidup atau bunuh diri dan tamatkan hidup.. semudah ABC kan.. tapi kalau la ia semudah itu

ya, memang kita hanya merancang tapi Tuhan yang menentukan.. so, rancang je la.. kenapa perlu takut.. takut nak berhadapan dengan kenyataan? sudah la..kenyataan tu bukan hantu.. face to face je la dengan die.. apa nak takut.. berani amek risiko berani tanggung la.. kita dekat dunia bukan dekat syurga

yang kaya biarkan la dia dengan hidup dia.. kita kan ada hidup kita sendiri.. kuburkan masing-masing.. tapi ingat, dekat padang mahsyar nanti kita bersama-sama.. maka, buat la keputusan sebijaknya.. bukan hanya menuduh-nuduh dan menunding jari..

lelaki kata perempuan semua sama saja.. perempuan kata lelaki semua sama saja.. jadi kita semua ni memang takde beza la ye?.. memang.. memang kita semua takde beza.. sebab hakikatnya manusia mampu berubah.. samada kembali kepada fitrah kita ataupun sebaliknya.. terpulang

9 ulasan:

afif_az berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
puteraduyong berkata...

sifat manusia biasa...memang suka merungut... so jadilah yang luar biasa.. ;)

mujahidah solehah berkata...

haa.. jgn mrungut2 lg yee

^____^ redha jeew =)

EZAN IDMA berkata...

yg penting kenal dri sndiri dlu kan

Anyyss Shuhaimi berkata...

pantai pun boleh berubah,inikan pula manusia..

MiMiNadam berkata...

kejap ada kat atas kejap ada kat bawah (;

schaze zainn berkata...

yup tak semua yg kite rancang tu menjadi =="

ieka berkata...

knpa merungut?
mingkin sebab mnusia xpernah bersyukur dgn apa yg mereka ada...

ZORA berkata...

semua manusia ade kelemahan da kekurangn msing2..:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...