Khamis, 24 Februari 2011

PErisTiwe buStop

          aku sedih sangat hari ni..sedihhhh sangat....sedih sangat3... sebab pagi tadi aku duduk tunggu bas kat bustop..lepas tu ade la due orang minah ni tibe2 bergaduh..rupenye dorang bergaduh sebab nak jadi orang yang pertama nak ngorat aku..aku terkelu..tidak mampu berbuat apa2 untuk seketika..dan dunia aku tiba2 menjadi gelap untuk beberapa saat..lepas aku tersedar dari lamunan aku nampak dua orang minah tadi da terbaring seperti hidup segan mati tak mahu..lepas tu aku teros je kol pejabat pos untuk mengirimkan dua orang minah tadi ke hospital..
        
          selang beberapa jam, posmen tadi tu mengirimkan surat kat aku..dalam suratnya die tulis sorang dari minah tu tidak ade ape2 sebab die hanya terbaring senyap sambil menutup matanya di wad ICU tanpa berkata apa2 mahupon mengadu sakit..minah tu jugak hilang banyak darah dan mungkin tidak akan datang bulan untuk beberapa bulan untuk menggantikan darahnya yang banyak hilang tadi..posmen tu kate lagi, aku tak payah la tergesa-gese untuk kol penggali kubur sebab die mungkin akan meninggal beberapa hari lagi..biarlah penggali kubur tu berehat dulu..

           posmen tu bagitau lagi kat dalam surat die yang minah sorang lagi tu cume cedera ringan pada mulanya dan dibenarkan pulang pada waktu tu juga..tapi dalam perjalanan pulang die di kejar oleh due orang gile yang terlepas dari wad sakit jiwa..mujur die dapat selamatkan diri dan menyorokkan dirinya di belakang pagar rumah orang..mase kat belakang pagar rumah orang tu pulak, die terpijak ekor seekor bulldog..lepas tu die di kejar oleh bulldog tu pulak..nasib die tak ubah seperti sudah jatuh di timpa tangga..die lari sekuat hati sehingga kelajuan lariannya membenarkan die untuk memotong lori sampah yang sedang mengutip sampah kat taman tu..malang tidak berbau walaupun di sebelah lori sampah..kemudian die di langgar oleh lori taik semase memotong lori sampah tu tadi..doktor mengesahkan die lumpuh seluruh badan dan menasihatkan die untuk tobat banyak2 sebab mungkin die akan meninggal pada bile2 mase dalam bulan ni..posmen tu kate lagi aku tak payah la tergesa-gese untuk kol penggali kubur sebab die mungkin akan meninggal beberapa hari lagi..biarlah penggali kubur tu berehat dulu..

           lepas tu posmen tu cakap lagi, aku tak payah la risau2 sebab dorang mungkin takkan gadoh lagi lepas ni..aku sangat lege mendengar nasihat posmen tu tadi..aku pon keluar la rumah untuk gi beli kopok super ring..dalam perjalanan tu, aku dengan secare tibe2 di lempang oleh sorang awek yang sangat hot bak fauziah ghous..sekali lagi aku terkelu..tidak mampu berbuat apa2 untuk seketika..dan dunia aku tiba2 menjadi gelap untuk beberapa saat..lepas aku tersedar dari lamunan..aku nampak die sedang memaki dan mngherdik aku..aku tidak senang dengan keadaan itu sebab mulut die berbau seperti air rendaman stokin..kemudian aku pon bagi la die makan wrigley's chewing gum..baru la senang sikit aku nak dengar makian dan herdikannya..baru la aku tau yang rupenye die marah sangat kat aku sebab mase aku lintas depan die, die telah meng'swettt' kat aku dan cube menggoda aku..dan die sangat2 takut kalo2 aku di goda oleh pempuan lain..lepas tu die teros nangis sambil mencangkung..aku pulak teros lari balik rumah tanpa membeli super ring yang aku idam-idamkan..

          sekarang hidup aku sudah tak seperti biasa..aku trauma untuk keluar rumah sorang2..minggu depan aku ade game futsal kat sport planet..mungkin aku terpakse men futsal dengan memakai kostum shrek..hmmm..ape la nak jadi dengan nasib aku sekarang ni..

21 ulasan:

iefa :) berkata...

huhuhu.. sempat lg ek bg chewing gum kt minah tu.. ish3...
haa. k lah tu.. kua pkai costum shrek.. t owg xknal.. :P

Lulu Rahman berkata...

merapu gila, haha

lan cute berkata...

hakhak..saje je

DaK CoMoT berkata...

ahahahahaaha.....melampau neyh....teeheee

Diary of Mine berkata...

hahahah.. mrepek ar dia ni.... :D

Faiz Tapit berkata...

fuuhh... cunnye awek atas ni
ak x ingt da nk komen ape td

KinosKoko berkata...

waaaaaaa..memang aku x paham..hoho

nik lan nik mat berkata...

ssh sgt ke nak paham?

akU GaDis berkata...

haha,, hot gile beb! tang pkai kostum shrek tu anis suke! ngeee

nik lan nik mat berkata...

kalo mcm tu anis jela yg pakai eh...huhuhu

KinosKoko berkata...

hoho..x paham la...xpe2, yg penting diorg x kaco nik ian lagi..

wath berkata...

ahahahahahahhaa.


kau gile!!!!!!!!!!

ahahahahahahahahaha

syahirah berkata...

siot je pos minah tu. haha.

nik lan nik mat berkata...

da tu keje posmen nak buat macam mane...hahaha

ika zulaikha berkata...

hakhakhakhakhak,,,
mule2 cerita ptama igtkn kes minah 2 org tu pengsan ke hape..bajet mcm btol seblom bce ayt seterusnye..

pastu crite nk bli super ring igtkn kes btol kne lempang dgn awek..

siot jek!cehhhh...hahah..

nik lan nik mat berkata...

hihihi...macam karangan sekolah rendahkn?

ika zulaikha berkata...

haah..
yg merepek cmnih..
hahahha...sengal jek..
buat org ktawa sensorang..
huk3..

Alin berkata...

hahaha xde kne mengena lgsg nme tjuk cte. merapu abis. hahahah xD

athirah berkata...

same merepek ngan manusie neyh...
http://zul-the-tiptop-one.blogspot.com

Ular Lidi berkata...

tAhniah laa

fadh leyanie berkata...

angan-angan kosong ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...