Sabtu, 25 Februari 2012

Lynas tu bahaya ke?

sebut je pasal Lynas semua terus jadik gelabah.. terus ingat pasal Fukushima.. takut-takut nanti kalau kilang Lynas tu meletop, Malaysia akan jadi huru hara macam Jepun.. berlari sana, berlari sini.. terpekik terlolong.. negara jadik kucar kacir.. eh, dorang jadik macam tu sebab tsunami la bukan 100% sebab reaktor nuklear meletop..

lagi satu, Lynas ni bukan reaktor bang oi.. takdenye die nak meletop macam Fukushima tu.. kecoh je.. sebut pasal nuklear sikit terus je pikir pasal radiasi.. meletop sana, meletop sini.. tapi sebenarnya, korang tau tak ape tu radiasi? aku tengok masing-masing cakap macam professor je.. nak jugak belajar dari korang ape tu radiasi.. ambe tak paham la..hehe

semua orang takut, sebab Lynas dekat dengan kawasan perumahan.. takut semua orang taknak duduk sane..nanti gambang, kuantan, kemaman jadi bandar berhantu..wuuuuu~

pernah fikir pe maksud gambar ni?
                                                   \
                                                     \
                                                       \---------------->














pernah nampak kat mane-mane tak? dekat sekeliling rumah anda ada? hehe..bercakaplah menggunakan mulut, akal, dan ilmu k

8 ulasan:

Anyyss Shuhaimi berkata...

budak nuklear dah berkata-kata. fuiyo!

foundation39 berkata...

slalu je tgk lambang tu kt bgnn kimia...kt dlm buku kimiak pun byk. hemu hemu

Nazri Hanafiah berkata...

radioactive. Kat makmal pun ada.

1st time here, visit mine >
http://nazrihanafiah.blogspot.com
http://blognazc.blogspot.com

Nath berkata...

here's a story from Aussie, just a sharing on friend's post
http://veyroniqa.blogspot.com/2012/02/lynas-australia-vs-malaysia.html

Mrs. Suwardy berkata...

Owh so x bahaya la yer.... akak mmg x tahu aper2 sian kot

Tanpa Nama berkata...

Lynas adalah syarikat yang ingin menghasilkan alkaline earth metal ataupon rare metal la kan kat bumi nie mengunakan proses RADIOAKTIF.. tgok periodic table kat group 2 tuh klo nak tau la kan... bile cakap radioaktif nie tetau je la kan menggunakan uranium la, radeon la.. or sgala eon and ium la kan.. and all things kind of element is DANGEROUS and can cause death.. ko kan pandai bab2 nie kan.. maklum la nak compared dgn budak nuklear ngan chem engine nieh! and sisa2 radioaktif nie akan dicampak(haha dicampak ke?) melalui sungai kat kuantan tu kan.. pastu korang pon minum... 5,6 tahun lagi pon anak korang pon cacat la dan sebagainya la kan... jgn salahkan lynas lagi.. salahkan diri sendiri yang tak mengambil berat pasal nie... THANKS!.. SEKIAN PEWARIS BANGSA MENGUNDUR DIRI!

nik lan nik mat berkata...

"pewaris bangsa" nnt buat tesis pasal kualiti air dkt kilang2 lain selain lynas k..kalo ok maknanya kita selamatlah untuk 5,6 thn lg n karam singh walia pon blh bersara awal..haha

silent berkata...

kau amik nuclear engineering kan.heh.tapi Lynas tu nama dia sedap ah.nanti kalau aku punya guinea pig ada anak.nak bagi dia nama lynas.hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...